Inmiddels ben ik vanuit het ErasmusMC naar het zorghotel bij het Maasstadziekenhuis gegaan. En ik moet zeggen dat het hier goed toeven is, al ben ik het liefst natuurlijk gewoon thuis.

Met Daan gaat het inmiddels weer redelijk, en dat is dus al een zorg minder. Hij mag niet zoveel doen, en dat is soms even lastig. Maar we mogen zeker niet klagen. We zijn blij dat het goed gaat met hem, en dat hij voor Ferdinand kan zorgen, en natuurlijk voor onze hond. Daar heeft hij z’n handen vol aan.

Ik ben vanuit het ziekenhuis naar Aafje Zorghotel gegaan om hier te herstellen. Het is hier luxe hoor, en ik kan iedereen die e.v.t zorg nodig heeft, dit aanraden. Als je naar huis kan is dat DE beste oplossing,, maar dit is niet slecht. Beter dan in een muf ziekenhuis, met mensen op een kamer die soms gewoon erg lastig en vervelend kunnen zijn. Ik heb een kamer alleen, dus gewoon veel privacy. En ik kan hier even op krachten komen, wat ook echt hard nodig is. Want het is niet niks!

Lichamelijk is het een herstel, en ik ben echt vreselijk moe. Dat ben ik normaal natuurlijk ook al, maar dit is net even anders. Het is geen kleine operatie geweest, dus je hele lijf moet aan de nieuwe situatie wennen. En dat merk ik wel degelijk.
En ook mentaal is het niet makkelijk. Want ja, het gaat nooit meer weg! En dat moet gewoon goed verwerkt worden. Ook daar moeten Daan en ik de tijd voor nemen.

Nu ik nog niet thuis ben is het anders dan als ik straks weer in mijn eigen huis ben, bij mijn 2 lieve mannen en de hond. Je kunt nu al een begin maken met verwerken, maar straks als alles weer normaal is, kan je pas echt beginnen.

Mijn bloeddruk is erg laag op het moment, en ook is de wond een beetje open. Dus het word hier goed in de gaten gehouden, ook gezien mijn voorgeschiedenis. Er moet ook veel gedronken worden. 2 en halve liter per dag! Omdat je met een ILEO heel veel vocht verliest. Dus water, sappies en koffie….alles moet op de vochtlijst worden bij gehouden. Deze keer mag ik niet smokkelen met iets. Ook de output word opgeschreven. Dus je krijgt een stoma, maar er zit nu ook even een heel administratief gedeelte bij. Het is heel goed dat er nu zo op gelet word! Want ik moet er niet aan denken dat we weer ontstekingen krijgen. Dasnie gaaf!

De eerste doos met stoma materiaal is binnen. Zakjes, wegwerpzakjes, doekjes enz, enz. En een pakje stroopwafels! Het bedrijf wat het materiaal levert zit in Gouda, en die plaats staat niet alleen bekend om de kaarsen, maar ook om de stroopwafels! Het is echt vreemd als je bovenop alles een pakje Goudse stroopwafels ziet liggen. Zeker bij stoma artikelen! Dit komt bij mij over van….eet ze op, dan bestel je wel weer. Want die stroopwafels moeten er toch ook weer uit! 🙂

Dit was het voor nu.