Afbeelding: van afvalbak op elk toilet.

Iets later dan donderdag, maar de week liep even wat anders. Veel drukte, dus geen tijd om te bloggen. Maar hier alsnog een stuk tekst.

De bevestiging van de operatie is binnen!!. Ik kreeg een mail met de opname en operatiedatum. Een ingescand boekje over een evt ziekenhuisvirus, het MRSA en BMRO.
Dit zijn 2 bacterien die steeds ongevoeliger, dus een soort van resistent zijn voor anti-biotica.
Het ging over verschijnselen en het evt bestrijden van de bacterie. Overigens is het maar goed dat MRSA een afkorting is! Want de volledige naam : Methicilline Resistente Stafoloccos Aureus.
Het is dus geen woord voor Lingo. Je breekt je tong bijna!

Ook zat er een folder bij : Wegwijs bij de opname.
Het gaat over de gang van zake tijdens die dag, dus voor mij is dat 25 maart!
Gegevens worden gecheckt, de contactpersoon word op papier gezet, welke artsen je gaat zien, en de huisregels enzo.
Ook is er een Stilte Centrum, een Islamitische gebedsruimte, en de tijden van de kerkdiensten op zondag staan erin.
En ook niet geheel onbelangrijk, de faciliteiten op de begane grond. Het restaurant, de kapsalon, de geldautomaat en het winkeltje waar je cadeautjes kan kopen.
Maar 1 ding stond er niet in, en dat is de Ritualsshop! En o ja, die hebben mij als vaste klant! Dat is toch lekker spul. Heerlijke badschuimen, deo’s en scrubs. Heel duur, maar echt zo geweldig. Gek genoeg vind ik altijd dat ik na een poli-bezoek mijzelf mag verwennen!
Dan heb ik 3 dingen voor mijzelf, en Daan krijgt dan ook een wasgel of een deo. 😉

Wisten jullie dat in die folder ook een soort van datingprogramma zit? ( hahaha )
Er staat boven het stuk : Gemengd verplegen
Zowel mannen als vrouwen kunnen bij elkaar op de kamer liggen. Dit ivm het goed gebruiken van de beschikbare bedden. Klinkt allemaal logisch. Maar dan…..
mocht er sprake zijn van gemengd verplegen op de afdeling, dan zal de verpleegkundige met u overleggen wat de mogelijkheden zijn.

EUH……ja!

Maar goed, dan is daar natuurlijk DE BEVESTIGINGSBRIEF, waar het dus allemaal om draait.
Het staat zwart op wit! En de spanningsboog voel ik toch iets strakker nu!
Morgen over 11 dagen is het zover! Het zijn nog maar 11 dagen…..
En ik realiseer me dat die echt zo voorbij zijn! Aanstaande dinsdag is het eerste gesprek met de stomaverpleegkundige. Dus we gaan nu voor het eggie! Ik merk echt dat ik me nu moet gaan focussen. De laatste dingen nog regelen, beginnen met dingen klaar te leggen voor in de koffer, en nog even de laatste administratieve dingen.
Schreef ik in de vorige blogs dat ik nog rustig was, nu voelt het anders. Niet dat ik ineens loop te stuiteren, maar het is een gevoel wat ik niet kan omschrijven.

Nog een grappig detail, wederom een wat rare beschrijving van het ziekenhuis!
Een stukje van de opnamebrief dus :

Geachte mevrouw Delger – Vis,

Hierbij delen wij u mede dat u op woensdag 25 maart 2015 opgenomen kunt worden op de afdeling Heelkunde-Gastro-Intestinale Chirurgie en Algemene Chirurgie van het Erasmus MC te Rotterdam.

U kunt zich dan om 10.00 uur melden bij de receptie van ingang 2 (gebouw CA) van het ziekenhuis. U ontvangt bij de receptie een nummer waarna u kunt plaatsnemen in de wachtruimte.

De operatie vindt plaats op donderdag 26 maart 2015.

Moet ik nu dan TOT 26 maart in de wachtruimte blijven zitten met mijn nummertje??
Dit is tekst, letterlijk uit de orginele brief!!!

Tot snel