Nog maar 9 dagen te gaan

Vandaag hebben Daan en ik een middagje ziekenhuis gehad.

Eerst naar de stomaverpleegkundige, en nog even de chirurg gesproken.
Gelijk door naar de Anesthesie om nog alles een keer door te nemen. FF langs bij de cardio voor een hartfilmpje. Je kan het maar gehad hebben.

De verpleegkundige vond ons wel erg nuchter. Ze wilde alles uitleggen mbt de operatie, maar die hebben we al gezien op YouTube. Want je kunt verschillende operaties zien op YT, zo ook deze. En we hebben de film SHIT ook gezien, dus daar hoefde ze ook niets over uit te leggen.
Wel hebben we een aantal stomazakjes meegekregen, en een aantal folders.
Dus we zijn weer even bijgepraat.

De vraag aan de chirurg was of ik mijn darmen moest legen voordat ik word opgenomen.
Het liefst wel, maar in mijn geval lukt dat toch niet helemaal. Dus aanstaande dinsdag is mijn laatste laxeerdag!! Dat is wel een heel raar idee. Dus nu niet in het weekend, maar op een door de weekse dag. Een beetje raar dat het echt de laatste keer is. Aan die gedachten moet ik nog even wennen. Jarenlang elk weekend laxeren, en volgende week gaat dat hoofdstuk dicht. Het voelt als afsluiting van een periode! Best even wennen.

De anesthesioloog….je moet groenlicht krijgen, en laat dat nou net 2 dagen verlopen zijn.
Dus nu ik er toch was, heb ik die gelijk maar weer open gezet.
In september woog ik 75.2, en dat moest zo blijven. Maar door veel spanning, en heel veel pijn ben ik zo misselijk geweest en heel veel afgevallen. De teller gaf nu 66.4 aan.
Het is wel heel weinig, maar geen probleem voor de narcose. Hij zei dat als je lichter bent, de narcose beter werkt. Maar het voor je herstel beter is dat je rond de 75kg zit. Nou, in 9 dagen nog naar de 75kg…..dat redden we niet meer.

Toen ik vanmiddag bij het ziekenhuis wegging, ging het wel door mijn hoofd : de eerstvolgende keer, is dus op 25 maart. En wanneer ik daarna weer weg mag, dat is nog niet bekend. Men gaat er vanuit dat het sowieso 2 weken gaat duren! Best lang dus, maar we stellen ons wel weer in op dit feit. Ik verveel me niet als ik opgenomen ben. Zeker niet.
Zelfs als ik midden in de nacht niet kan slapen, kan ik door het ziekenhuis heen zwerven, of ga ik even naar de ambu-hangar! Daar ben ik in de nacht veel te vinden. Dat is wel gezellig.
Je moet er toch wat van maken??!!!

Zo, dit was het weer voor nu. Jullie zijn ook weer bijgeschreven.

Latersss